نوشتار عدالت

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و عرض ادب خدمت تمامی دوستان گرامی و گرانقدر
در این ویلاگ تلاش بر آن است که بتوانیم مباحثی در حوزه های زیر را تقدیم حضور دوستان نماییم:
1.مدیریت بازرگانی
2.عدالت
3.آموزش و پرورش
این حوزه های علاقه من می باشند که در این حوزه ها مشغول به فعالیت های تحقیقاتی و آموزشی هستم.

طبقه بندی موضوعی

مقدمه

یکی از نکاتی که باید در مورد مدیریت نوآوری های اجتماعی مد نظر قرار داد این موضوع می باشد که نوآوری های اجتماعی نیازمند رهبرانی مدنی در راستای حرکت این فرایند به سمت جلو می باشند. در این راستا نیازمندی رهبران مدنی نیز آشکار می گردد و این همان جایی است که رهبر مدنی معنی پیدا می کند و این خلا موجود را با استفاده از روش های موجود برای حل مسائل اجتماعی و با استفاده از ایده های موجود رهبری کرده و آن را به مرحله اجرا در می آورد. 

اما چگونه؟

چگونگی راهبردسازی و استفاده از استراتژی در حل مسائل اجتماعی

یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن ها توجه نمود. نگاه به فرایند تغییر اجتماعی در یک محیط می باشد. 

فرایند تغییر اجتماعی یکی از مهمترین مولفه های جرکت به سمت تغییر اجتماعی و شناخت فراگرد های موجود در این راستا می باشد. اگر بخواهیم در فراگرد های موجود به بهترین نحو نقش یک رهبر مدنی و یک نوآور اجتماعی را بازی کنیم نیازمند شناخت این فرایند هستیم. 

برای شناخت بیشتر این فرایند می توان با مراجعه به کتاب قدرت نوآوری اجتماعی نوشته استفان کاوی که در حال حاضر توسط اساتید دانشگاه امام صادق علیه السلام ترجمه گردیده است و در اختیار علاقه مندان حوزه نوآوری اجتماعی قرار گرفته است استفاده نمایند.

 

پس از شناخت فرایند تغییر اجتماعی و فراگرد های موجود در این راستا کار رهبر مدنی تازه شروع می شود. 

رهبر مدنی با حمایت های خویش از سرمایه گذاران و ایده های نوآور در این راستا با شناخت فراگرد های تغییر اجتماعی با حضور در سازمان ها و نهاد های مسئول تغییرات اجتماعی و همچنین ساختن مولفه های مورد نیاز یک فرهنگ نوآور و به قولی ایجاد یک مهندسی فرهنگی در کنار تغییر ساختار ها به ایجاد یک حرکت نوآور دست می زند. 

 

استفاده از کشف ها 

استفاده از کشف های اجتماعی و شخصی و هم چنین انواع دیگری از کشف به رهبر مدنی کمک می کند تا با شناخت دقیق تر مسائل به حل مساله بپردازد. 

به عنوان مثال یکی از راهبرد های کشف مآبانه در این راستا فرایند شناخت مسائل اجتماعی و راهکار های آن با حضور در شبکه های اجتماعی همچون خانواده و گروه دوستان و همچنین مواردی از این دست می باشد. این موارد در جهت کشف راهکار ها و هم چنین دادن ایده هایی برای حل مسائل اجتماعی با رویکردی نوآور می توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

یا این که یکی از مثال هایی که در این راستا در کشف شخصی مورد استفاده قرار می گیرد. این می باشد که رهبر مدنی با حضور در اجتماع و لمس مشکلات مردم برای حل این مسائل از نهاد های مختلف برای حل مساله استفاده می کند.

  

سه راهکار دیگر در حوزه های تخصصی 

ورود مدنی به حل مساله

یکی از راهکار ها ورود مدنی به مساله است و ایجاد یک ارزش مشترک (customer shared value) که برای این مورد می توان مثال شرکت nestle را زد که برای حل مسائل اجتماعی به جای استفاده از لفظ ( customer shared responsibility) از csv استفاده کرده است. راهبردی که پورتر و فارکر برای جل مسائل اجتماعی از طریق استراتژی سازی استفاده کرده اند. 

در این راهکار ارزش های مشترک شرکت ها و مردم و سازمان های مردم نهاد(ngos) و هم چنین دولت (government) به عنوان shared value انتخاب می گردند و با کنار گذاشتن تفاوت های ارزشی بر روی مشترکات ارزشی این سه نهاد تمرکز می گردد. در این میان بررسی نهاد های اجتماعی نیز به اثربخشی بیشتر کار منجز خواهد شد. یعنی اگر بخواهیم ارزش ها را در مرحله شناخت آن بهتر و بیشتر و دقیق تر شناخت می توان نهاد های اجتماعی همچون دین و فرهنگ و قومیت و نژاد و ... را در کشور مورد نظر و محله مورد نظر مورد بررسی قرار داده و مهندسی فرهنگی را در راستای shared value برای حل مسائل اجتماعی انتخاب نمود.

استدلال پورتر و فارکر این می باشد که در حال حاضر مسئولیت پذیری به تنهایی نمی تواند این مسائل را حل نماید بلکه نیازمند وجود ارزش های مشترک و وجود یک امر اخلاقی در این بین می باشد. و این بدین دلیل است که وقتی شما به فعالیت های شرکت ها نگاه می کنید از هر کدام که بپرسید به شما جواب خواهند داد که ان ها مسئولیت خویش را انجام می دهند اما در نهایت چیزی که شما مشاهده می کنید چیزی غیر از این است. در نتیجه نیازمند یک هماهنگ سازی روند های اجتماعی در این زمینه هستیم. و این کار نیازمند منابع مالی ای می باشد که بتواند به شکلی موثر تر این فرایند را طی نماید. 

 

در این صورت باید نگاهی به اثرگذاری این سه نهاد نمود که در این جا اثرگذاری کسب و کار ها (businesses) بسیار بالا می تواند باشد و می تواند اثرگذاری بیشتری از ngo  ها و همچنین دولت ایفا نماید.

به همین منظور باید کار را با استفاده از شرکت ها و سازمان ها ی نوآور و کسب و کار ها و تمرکز بر آن ها پیش برد. 

چسب فناورانه 

در جهت بهبود فرانید تغییر اجتماعی و ایجاد یک حرکت نوآور استفاده از فناوری و تکنولوژی به عنوان یکی از مولفه های اصلی در جهت بهبود حرکت در نظام های آموزشی و هم چنین نظام های اقتصادی و مدیریتی و تمامی مولفه های نوآوری اجتماعی قابل بحث و پی گیری و به عمل رساندن آن می باشد. 

در این عضر که به عصر ارتباطات و فناوری اطلاعات مشهور می باشد می توان از این امر در راستای امور بین المللی و جهت گیری های کلان و صادراتی نیز استفاده نمود. و در راستای گشترش فرهنگ ها نیز جرکت نمود.

مولفه های این زمینه نیازمند بررسی های دقیق تری می باشد. 

به عنوان مثال آوردن فناوری های وایرلس به مدارس یکی از نیاز های پارادایم جدید آموزش و آموزش الکترونیک می باشد. که با گسترش این پارادایم نیاز بدان در مدارس و شیوه های آموزشی حس می شود. در این راستا نیازمند ایجاد ساختار هایی برای ایجاد آن و هم چنین نیازمند ایجاد فرهنگ استفاده از آن می باشیم تا بتوانیم با کمترین سوگیری در راستای صحیح عمل نماییم.

پر کردن شکاف مدیریتی 

در این جهت گیری نیازمند شرکت هایی در راستای کمک دهی و مشورت دهی به سازمان ها و شرکت های نوآور هستیم. 

به عنوان مثال در این زمینه صندوق های خمایت از ظرح های نوآور در کشور ایران را می توان مثال زد. صندوق نوآوری و شکوفایی.

یا مثال دیگری که می توان زد یک شرکت چند ملیتی با نام مانیتور گروپ (monitour group) می باشد که می توان با استفاده از این شرکت های خلا های مدیریتی در این راستا را رفع نمود و جهت گیری بهتری را در این راستا مشاهده نمود.

معرفی 

در نهایت جهت مطالعه بیشتر در زمینه های نوآوری اجتماعی و حل مسائل اجتماعی با راهبرد های نوآور می توان به کتاب هایی همچون قدرت نوآوری اجتماعی (تالیف دانشگاه امام صادق علیه السلام) اشاره نمود. و هم چنین مقالاتی که در این راستا می توان بدان ها اشاره کرد راهبرد های مایکل پورتر و فارکر در زمینه customer shared value می باشد. که در این راستا فیلم مایکل پورتر در سخنرانی ted را می توانید با مراجعه به لینک زیر مشاهده نموده و هم چنین با مراجعه به مقالاتی در این راستا به شکل گیری بهتری از موضوع نوآوری اجتماعی و استفاده از راهبرد های استراتژیک در حل مسائل اجتماعی بیشتر و بیشتر آشنا گردید. 

جهت مشاهده صحبت های مایکل پورتر در این زمنیه (csv) بر روی کلمه لینک کلیک کنید.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی